· خانم پاک نیت با طرح این سوال که بحث پژوهش در اسلام به چه صورتی مطرح شده است؟ گفت: بیشتر آیات قرآن بر تدبر و تحقیق دلالت دارند و بنای اسلام بر پژوهش و تحقیق است؛ لذا درباره اصول دین، تقلید کورکورانه مذموم بوده و مسلمانان به تحقیق دعوت شده اند.
· وی ضمن بیان احادیثی پیرامون علم آموزی گفت: مقوله پژوهش چیزی جدای علم نیست و روش علما نیز بر تحقیق و پژوهش استوار بوده است.
· ایشان با بیان تاکید مقام معظم رهبری بر تحقیق، گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب ایشان یکی از محورها را تحقیق و پژوهش دانسته اند.
· مدرس حوزه به ذکر اصول پژوهش پرداخت و گفت: اصول پژوهش شامل تقوای الهی، توکل، احترام به پژوهشگران و پژوهش های سابق، شهامت در پژوهش، امانتداری، افزایش روحیه حقیقت جویی، استفاده از مشاوران، پرهیز از شهرت طلبی، پرهیز از شتاب زدگی و پرهیز از دخالت دادن خواسته های شخصی و گروهی است.
· وی بانو مجتهده امین را نمونه ای از بانوان دین پژوه معرفی کرد و گفت: در مساله پژوهش علاوه بر علاقه باید یادگیری روش تحقیق هم مد نظر باشد. با هر بار نوشتن، ایراد و اشکال برطرف می شود؛ لذا دست به قلم شوید.
· او بیان اینکه تحقیق زمان بر است، گفت: در زمینه پژوهش باید تجزیه و تحلیل داشته باشید و همه اینها مرهون توکل، تلاش و مطالعه و برنامه ریزی درست است.